طرز تهیه رولت گوشت ساده
اگر به دنبال چند مدل رسپی برای طرز تهیه رولت گوشت؛ این غذای لذیذ و مجلسی هستید این مطلب از پیکوسکند مخصوص شما است. رولت گوشت از آن غذاهایی است که هم ظاهر شیک دارد و هم طعم فوق العاده اش همه را سر ذوق می آورد. جالب اینجا است که این خوراک خوشمزه در بسیاری از کشورها هم درست می شود. از این رو می توان گفت تنوع زیادی در طرز تهیه رولت گوشت وجود دارد. معمولاً برای درست کردن آن از گوشت چرخ کرده یا گوشت ورقه ای گوساله و گوسفند استفاده می شود و مواد میانی آن، ترکیبی از تخم مرغ پخته، زرشک، گردو و سبزی های خوش عطر می باشد که با ادویه و آرد سوخاری مزه دار می شود.
طرز تهیه رولت گوشت
همانطور که گفته شد رولت گوشت در کشورهای مختلف شکل ها و طعم های گوناگونی دارد. در دستورهای قدیمی از ترکیب گوشت با آرد ذرت برای درست کردن این غذا استفاده می شد. اما با گذر زمان هر منطقه با سلیقه و مواد محلی خود روش تازه ای برای پخت آن پیدا کرد. همین تغییرات باعث شده امروز رولت گوشت تنوع زیادی داشته باشد؛ در این مطلب می خواهیم طرز تهیه یک رولت خوشمزه و مجلسی با زرشک و گردو را برایتان بازگو کنیم، همراه با نکاتی که کمک می کند نتیجه نهایی خوش طعم، مقوی و مناسب پذیرایی از مهمان یا لذت یک شام خانوادگی باشد.
برای طرز تهیه رولت گوشت فقط کافی است مواد ساده و در دسترس را تهیه کنید. مقدار هر یک از این مواد را می توانید بسته به تعداد نفرات یا سلیقه خود کم یا زیاد کنید. فراموش نکنید که افزودن کمی ادویه کاری، عطر و طعم این غذا را چند برابر خوشایند می کند. خوشبختانه تمام مواد اولیه رولت گوشت به راحتی در اغلب فروشگاه ها پیدا می شود. پس تهیه آن کار سختی نخواهد بود.
مواد لازم
برای درست کردن یک رولت گوشت خوش طعم و مجلسی، این مواد را آماده کنید:
- گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۱ عدد
- پیاز: ۱ عدد (برای طعم و عطر بهتر)
- گردو خردشده: ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری خردشده تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- پیازداغ طلایی: ۲ قاشق غذاخوری
- زرشک شسته و آب گرفته: ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- سیر رنده شده: ۱ حبه
- زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
- نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به اندازه لازم
- آب جوش: حدود نصف لیتر برای تهیه سس و پخت بهتر
مراحل تهیه

مرحله اول: آماده سازی مواد رولت گوشت
برای طرز تهیه رولت گوشت ساده ابتدا پیاز را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. سپس گوشت چرخ کرده را در کاسه ای بزرگ بریزید و تخم مرغ و ادویه هایی مثل نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و دست کم ۵ دقیقه با دست ورز دهید تا بافت منسجم و سفتی پیدا کند. بعد روی ظرف را با سلفون بپوشانید و برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا هم طعم ها به خورد هم بروند و هم مواد شکل پذیرتر شوند.
مرحله دوم: اضافه کردن مواد میانی و طعم دهنده
در مرحله بعد از طرز تهیه رولت گوشت بعد از یک ساعت، مایه گوشت را از یخچال بیرون بیاورید و میان دو لایه کیسه فریزر قرار دهید. با وردنه آن را باز کنید تا ضخامتش حدود یک سانتی متر شود و فرم تقریبی یک مستطیل پیدا کند.
حواستان باشد گوشت را آن قدر نازک نکنید که هنگام پیچیدن از هم باز شود. حالا در یک کاسه دیگر گردوی خردشده، سیر رنده شده، جعفری ساطوری و زرشک را مخلوط کنید و این ترکیب خوش طعم را روی سطح گوشت پخش کنید. سپس به آرامی از سمت عرض، گوشت را رول کنید تا شکل استوانه ای بگیرد. رول آماده شده را دوباره حدود ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید.
مرحله سوم: پخت و سرخ کردن رولت گوشت
پس از استراحت دوباره رول را از یخچال بیرون بیاورید. حال کمی روغن مایع در یک تابه بریزید و ابتدا روی حرارت متوسط داغ کنید. شعله را برای چند دقیقه زیاد کنید و رولت را داخل روغن بیندازید تا خودش را بگیرد. بعد حرارت را کم کنید و با آرامش تمام طرف های رولت را برگردانید تا به طور یکنواخت سرخ شود. هنگام جابه جا کردن، دقت کنید تا رول باز یا تکه تکه نشود. پس از طلایی شدن کامل، آن را از تابه خارج کرده و در ظرف سرو بگذارید. حالا یک رولت گوشت خوشمزه و آماده پذیرایی دارید.
طرز تهیه سس مخصوص رولت گوشت

برای درست کردن یک سس خوش طعم و لذیذ برای روی رولت گوشت به موادی مانند زعفران دم کرده، پیاز، رب گوجه فرنگی، آب لیمو تازه، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و حدود یک لیتر آب احتیاج دارید.
ابتدا کمی روغن مایع را داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم شود. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم و کمی طلایی شود. در تابه ای دیگر، رب گوجه فرنگی را با کمی روغن سرخ کنید تا رنگش باز و بوی خامی آن گرفته شود. سپس پیاز تفت خورده را به رب اضافه کرده و همراه با سیر رنده شده چند دقیقه روی حرارت هم بزنید.
حالا آب لیمو، نمک، زعفران، فلفل سیاه و فلفل قرمز را اضافه کنید و در نهایت نیم لیتر آب جوش روی مواد بریزید. سس را خوب هم بزنید تا کمی غلیظ شود. در مرحله پخت رولت، این سس را زمانی که حرارت روی کم است روی رولت بریزید و اجازه دهید آرام آرام مزه سس جذب گوشت شود.
طرز تهیه رولت گوشت رستورانی
برای طرز تهیه رولت گوشت رستورانی لذیذ به مواد زیر نیاز دارید:
- گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- پیاز رنده شده: ۱ عدد
- سیر خردشده: ۱ قاشق چای خوری
- تخم مرغ: ۱ عدد
- پنیر پیتزا یا چدار: ۱۰۰ گرم
- نان خردشده یا آرد سوخاری: نصف پیمانه
- گوجه فرنگی خردشده: ۱ عدد
- سس گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- پیازچه خردشده: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: نصف قاشق چای خوری (ترکیب شده با ۱ قاشق آب گرم)
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (در صورت تمایل)
- نمک و فلفل: به اندازه مورد نیاز
- روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه
برای طرز تهیه رولت گوشت رستورانی ابتدا گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز رنده شده، سیر خردشده، نمک، فلفل، تخم مرغ، پنیر پیتزا یا چدار، نان خردشده یا پودر سوخاری، گوجه فرنگی خردشده، پیازچه، فلفل دلمه ای (در صورت استفاده) و زعفران دم کرده، داخل یک کاسه بزرگ بریزید و خوب ورز دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند.
سپس خمیر آماده را روی کاغذ روغنی یا یک سطح صاف پهن کنید و آن را به شکل یک مستطیل مرتب درآورید. لایه ای از سس گوجه فرنگی را روی سطح خمیر بمالید و به آرامی از یک سمت، آن را رول کنید تا شکل استوانه ای پیدا کند.
در انتهای کار رول را در سینی فر گذاشته و در فر که از قبل روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده است، حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزید تا رنگ آن طلایی و بافتش پخته شود. پس از بیرون آوردن چند دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس با چاقوی تیز برش بزنید و با سس دلخواه سرو کنید.
Comments are closed.