طرز تهیه بستنی خانگی با شیر
در روزهای گرم سال هیچ چیز به اندازه بستنی نمی تواند طعم تازه ای به لحظات شما ببخشد. بسیاری از خانم های خوش سلیقه ایرانی دوست دارند این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنند تا هم از مواد سالم و تازه مطمئن باشند و هم تجربه ای لذت بخش در آشپزی داشته باشند. باید بگوییم که طرز تهیه بستنی خانگی با شیر روش های گوناگونی دارد. اما این را بدانید که تمامی روش های درست کردن آن بسیار ساده می باشند. به طوری که حتی بدون داشتن لوازم مخصوص هم می شود نتیجه عالی گرفت.
در ادامه این مقاله از پیکوسکند با یک راهنمای کامل طرز تهیه بستنی خانگی با شیر همراه باشید تا قدم به قدم مراحل مختلف را با هم بررسی کنیم و فوت و فن های مهم را یاد بگیرید. ما در این آموزش طرز تهیه بستنی خانگی با شیر هم با ثعلب و هم بدون ثعلب را به شما آموزش می دهیم تا بر اساس مواد موجود در خانه بتوانید دست به کار شوید.
طرز تهیه بستنی خانگی با شیر

مواد لازم
- شیر پرچرب: 1 لیتر
- شکر: 1 پیمانه
- وانیل: 1 قاشق چای خوری
- پودر کاکائو (برای بستنی شکلاتی): به مقدار دلخواه
برای طرز تهیه بستنی رژیمی می توانید شکر را از مواد اولیه حذف نمایید و به جای آن از موز استفاده کنید.
طرز تهیه
برای طرز تهیه بستنی خانگی با شیر، ابتدا شیر و شکر را با هم در قابلمه ای بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. در این مرحله کافی است اجازه بدهید شکر داخل شیر کاملاً حل شود ولی شیر به هیچ وجه به جوش نیاید. وقتی مخلوط کمی گرم شد و شفافیت بیشتری پیدا کرد وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. حالا ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید محتوا کمی خنک شود.
اگر دوست دارید بستنی شکلاتی درست کنید می توانید پودر کاکائو را در این زمان به بخشی از مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ و طعم یکنواختی حاصل شود. ماده آماده شده را داخل بستنی ساز بریزید و طبق دستور دستگاه پیش بروید تا بستنی به بافت مطلوب برسد.
زیرا دستگاه با چرخش مداوم مواد باعث می شود ترکیب شما آرام خنک و کرمی شود و در پایان یک بستنی خانگی فوق العاده خواهید داشت. بعد از کامل شدن فرآیند می توانید بستنی را چند ساعت داخل فریزر قرار دهید تا سفت و آماده سرو شود.
طرز تهیه بستنی بدون ثعلب

برای طرز تهیه بستنی خانگی با شیر حتی اگر به ثعلب هم دسترسی ندارید یا به دلایلی نمی خواهید از آن استفاده کنید باز هم این امکان وجود دارد که یک بستنی خانگی کاملاً کشدار و خوشمزه درست کنید. حال می پرسید چگونه؟ در این روش از زرده تخم مرغ و خامه برای کش دار و نرم شدن بافت بستنی استفاده می شود و نتیجه کار بسیار خوشایند خواهد بود. بستنی وانیلی بدون ثعلب یک انتخاب عالی است مخصوصاً اگر دنبال دستور سالم تر با مواد مغذی باشید. رعایت نکات گفته شده در این بخش باعث می شود بافت بستنی شما نرم و خامه ای باشد و همه اعضای خانواده از طعم آن لذت ببرند.
مواد لازم برای طرز تهیه بستنی خانگی با شیر بدون ثعلب
- خامه
- زرده تخم مرغ
- شیر
- شکر
- نمک
- وانیل تازه (لوبیای وانیل)
- وانیل مایع
طرز تهیه
برای طرز تهیه بستنی خانگی با شیر و بدون ثعلب، در ابتدای کار شیر و شکر را به همراه نمک داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید روی حرارت کم بماند تا شکر به خوبی در شیر حل شود. دیگر احتیاجی به جوشاندن شیر نیست فقط باید شکر کاملاً حل شود.
حالا اگر از وانیل تازه استفاده می کنید دانه های آن را از پوسته جدا کنید و داخل شیر بریزید تا عطر و رایحه وانیل بهتر آزاد شود. وقتی کار به پایان رسید شعله را خاموش کنید و اجازه دهید ترکیب برای مدتی خنک شود تا طعم وانیل در آن پخش شود.
در اینجای کار که تقریبا نصف مراحل طرز تهیه بستنی خانگی با شیر و بدون ثعلب را پیش رفته اید نوبت به آن می رسد که در کاسه بزرگ چند قطعه یخ بریزید و یک ظرف کوچکتر حاوی خامه را روی آن قرار دهید. بعد خامه را با همزن یا چنگال به خوبی بزنید تا کاملاً یکدست شود.
حال در ظرف جداگانه زرده تخم مرغ را با همزن دستی یا برقی هم بزنید. حالا زرده زده شده را به آرامی به مخلوط گرم شیر اضافه کنید و دوباره مواد را روی حرارت بگذارید و همچنان هم بزنید تا مواد غلیظ تر شود و به حالت کرمی درآید. وقتی بافت مخلوط به شکل کاسترد یا غلیظ و کرمی رسید حرارت را قطع کنید.
برای اینکه بافت بستنی شما صاف و یکنواخت شود مخلوط آماده را از صافی عبور دهید و آن را به ظرف خامه منتقل کنید. در این مرحله مایه وانیل را هم اضافه کنید و ترکیب را به اندازه کافی هم بزنید تا مواد کاملاً ترکیب شوند.
ظرف بستنی را یک شب تا صبح در فریزر قرار دهید و بعد از این مدت هر بیست دقیقه یک بار با استفاده از چنگال مواد را هم بزنید تا کریستال های یخ به وجود نیاید. این کار را هفت تا نه بار انجام دهید تا بافت بستنی شما نرم و کشدار شود. بعد از آخرین هم زدن بستنی شما حاضر است و می توانید آن را سرو کنید.

طرز تهیه بستنی با ثعلب
بدون شک یکی از پرطرفدارترین دستورهای بستنی خانگی استفاده از ثعلب است. زیرا ثعلب نقش مهمی در ایجاد حالت کشدار و نرم بستنی دارد و با جلوگیری از تشکیل بلورهای یخ باعث بالا رفتن کیفیت نهایی دسر می شود. با استفاده از این ماده می توانید بستنی خوشمزه ای بسازید که طعم آن یادآور بستنی سنتی های قدیمی و محبوب ایرانی باشد. اگر تصمیم گرفتید این روش را امتحان کنید دقت در مراحل کار، طعم و ظاهر بستنی را کاملاً شبیه محصولات بازاری خواهد کرد.
مواد لازم برای طرز تهیه بستنی خانگی با شیر و با ثعلب
- شیر: ۱ لیتر
- شکر: ۲۰۰ گرم
- ثعلب: ۱ قاشق چای خوری
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم (اختیاری)
- خلال پسته یا بادام: برای تزئین
دستور تهیه
برای طرز تهیه بستنی خانگی با شیر و ثعلب، در ابتدا باید ثعلب و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید تا مطمئن شوید هنگام ترکیب مواد اصلی، ثعلب به خوبی در شیر حل می شود و تکه تکه باقی نمی ماند. شیر را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید روی شعله کم گرم شود اما نباید به مرحله جوش برسد. وقتی دمای شیر کمی بالا رفت حالا می توانید ترکیب شکر و ثعلب را به آرامی به شیر اضافه کنید و دائم هم بزنید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شوند و غلظت مخلوط کمی بیشتر شود.
بعد نوبت اضافه کردن گلاب و زعفران دم کرده است که باید کاملاً مخلوط شود تا بوی خوب و رنگ دلخواه ایجاد شود. ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد کمی خنک شود. پس از خنک شدن، مواد را داخل یخچال بگذارید تا کاملاً سرد شود.
اکنون محتویات سردشده را در ظرفی بریزید و در فریزر قرار دهید. برای جلوگیری از درست شدن کریستال یخ هر نیم ساعت یک بار با قاشق یا چنگال مواد را هم بزنید تا مخلوط یکدست باقی بماند و بافت خامه ای خودش را حفظ کند. اینکار را چند بار تکرار کنید تا نهایتاً بستنی شما آماده شود و بتوانید آن را سرو کنید. برای زیبایی بیشتر هنگام سرو کردن بستنی می توانید آن را با خلال پسته یا بادام تزئین کنید و درست قبل از خوردن این دسر خوشمزه آماده خواهد بود.