پیکوسکند

جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده چی استفاده کنیم ؟

جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده

0

جایگزین جوش شیرین در کباب

این سوال که بهترین جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده کدام است که هم کیفیت یک کوبیده لذیذ و رستورانی را حفظ کند و هم مانع وا رفتن آن شود ممکن است سوال خیلی از شما باشد. به طور کلی می توان گفت انتخاب مواد اولیه مرغوب و توجه به نکات دقیق در تهیه کباب کوبیده، عامل اصلی موفقیت در این غذای اصیل ایرانی است.

اگرچه بسیاری از آشپزهای حرفه ای برای انسجام بهتر گوشت از جوش شیرین استفاده می کنند اما واقعیت این است که استفاده از جوش شیرین در تهیه غذاهای مختلف آن هم به طور مداوم برای بدنمان ضرر دارد. پس اگر می خواهید کبابی سالم تر با طعم طبیعی تر داشته باشید بهتر است با ساده ترین روش جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده در پیکوسکند آشنا شوید.

علت استفاده از جوش شیرین در کباب کوبیده

کباب کوبیده - جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده
جایگزین جوش شیرین در کباب

پیش از آنکه بخواهیم در مورد روش های جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده صحبت کنیم بد نیست در ابتدا با علت اصلی استفاده از این ماده در تهیه این غذای ایرانی آشنا شویم. جوش شیرین در واقع نوعی ماده شیمیایی با خاصیت قلیایی است که در تهیه کباب کوبیده باعث تردشدن و انسجام گوشت کوبیده می شود.

با این اوصاف می توان نتیجه گرفت که هدف اصلی استفاده از جوش شیرین، ایجاد اتصال بیشتر بین ذرات گوشت و جلوگیری از وا رفتن آن هنگام پخت روی سیخ است. همچنین جوش شیرین تا حدی موجب بالا رفتن حجم کباب و پف کردن گوشت آن می شود. قطعا این ویژگی باعث می شود کبابت کوبیده شما ظاهری جذاب تر و دلرباتر داشته باشد. اما تمامی ماجرا نیست. چراکه استفاده بی رویه از این افزودنی ممکن است با یک سری عوارض ناخواسته مانند مشکلات گوارشی همراه باشد. همچنین ممکن است باعث سفت شدن کباب کوبیده شود.

بهترین غوره برای آبگیری کدام است ؟

روش های جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده

اگر می خواهید روش های جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده را امتحان کنید حواستان باشد که به جزئیاتی فراتر از مواد افزودنی توجه نمایید. اول اینکه انتخاب گوشت مناسب اهمیت بسیاری دارد. پس حتما در انتخاب گوشت دقت لازم را داشته باشید. به عنوان مثال گوشت گوسفند یا گاو دارای میزان چربی مناسبی هستند در نتیجه افزایش چسبندگی آن ها در هنگام پخت بیشتر است.

همچنین پیاز رنده شده نقش مهمی را در چسبندگی کباب ایفا می کند. پس برای آنکه خیالتان از بابت این موضوع راحت باشد حتما آب اضافی پیاز را کاملاً بگیرید تا گوشت نرم نشود و از سیخ جدا نگردد.

مورد بعدی استفاده از مقدار کافی نمک می باشد که باعث می شود بافت گوشت منسجم شده و از وا رفتن کباب کوبیده جلوگیری گردد.

همچنین در نظر داشته باشید که نباید به هیچ عنوان رطوبت اضافی وارد بافت گوشت شود زیرا اینکار باعث می شود بافت گوشت سفت تر و محکم گردد. نکته مهم دیگر، هم دما بودن گوشت با محیط در زمان سیخ زدن است. اگر گوشت سرد باشد یا هنوز یخ داشته باشد، کباب فرآیند پخت را به خوبی طی نخواهد کرد و احتمال وا رفتن گوشت افزایش می یابد.

ورز طولانی و اصولی گوشت یکی از بهترین روش ها برای تقویت انسجام کباب است. زمانی که گوشت و پیاز با نمک و ادویه به خوبی ورز داده شوند، پروتئین گوشت فعال شده و حالت چسبنده تری می گیرد. استفاده از گوشت چرخ شده چند باره (نهایتاً پنج بار) باعث یکدست شدن و پیوستگی مناسب گوشت می شود.تجربه نشان داده که با رعایت این مراحل و به کار بردن صبر و دقت، دیگر نیازی به جوش شیرین نخواهد بود و طعم اصیل کوبیده حفظ می شود.

طرز تهیه کباب کوبیده - جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده
جایگزین جوش شیرین در کباب

مضرات جوش شیرین در کباب کوبیده

تا اینجای مطلب که در مورد انواع روش های جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده صحبت کردیم بد نیست کمی هم درباره مضرات این ماده در صنعت آشپزی بدانیم. همانطور که پیش تر نیز گفته شد جوش شیرین ترکیبی از یون های بی کربنات سدیم می باشد که در صنعت آشپزی و به ویژه پخت انواع کیک و شیرینجات کاربرد دارد. با این اوصاف حضور آن در غذاهای گوشتی مانند کباب کوبیده می تواند آسیب های جدی را برایمان به همراه داشته باشد. در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • یکی از پیامدهای مصرف زیاد جوش شیرین، سفت شدن گوشت و کاهش کیفیت بافت نهایی است.
  • همچنین تغییر رنگ طبیعی کباب و کدر شدن ظاهر یکی دیگر از عوارض این افزودنی خواهد بود.
  • دشواری در هضم احساس سنگینی پس از صرف غذا و احتمال تشدید اختلالات گوارشی از دیگر مواردی است که باید جدی گرفته شود.
  • ترکیب جوش شیرین و گوشت سبب کاهش جذب آهن خواهد شد و بهتر است برای حفظ ارزش غذایی کوبیده، تا حد امکان از این ماده دوری کنید.

جوش شیرین در کباب کوبیده

همانطور که گفته شد یکی از علت های اصلی استفاده از جوش شیرین در کباب کوبیده، جلوگیری از وا رفتن گوشت هنگام حرارت و پخت می باشد. در واقع می توان اینگونه گفت که چسبندگی بهتر گوشت بخاطر اضافه کردن جوش شیرین به مایه گوشت می باشد. اما باید به مقدار دقیق مصرف آن توجه شود تا در مزه و سلامت کباب اختلالی ایجاد نشود.

در صورت یکدست نبودن بافت گوشت یا انتخاب نامناسب بخش های گوشت، احتمال افتادن کباب از سیخ افزایش می یابد.

جایگزین جوش شیرین در کباب
مضرات جوش شیرین در کباب کوبیده

تاثیر جوش شیرین بر بافت و حجم کباب

افزودن پودر جوش شیرین با هدف ایجاد بافت حجیم تر و تغییر شکل ظاهری کباب انجام می شود. در حالی که با افزایش مقدار مصرف، کباب پف بیشتری پیدا کرده و سبک تر می شود، ممکن است بر کیفیت نهایی اثر منفی بگذارد. هرگونه تغییر ناگهانی در میزان این ماده، توازن طعم و شکل اصیل کباب را از بین می برد.

نحوه مصرف جوش شیرین در کباب کوبیده

به طور کلی دو روش برای اضافه کردن جوش شیرین در کبابت کوبیده وجود دارد. به عنوان مثال برخی سرآشپزها جوش شیرین را مستقیماً در گوشت چرخ شده مخلوط می کنند تا توده گوشتی چسبنده تری دست یابند. برخی دیگر نیز محلول رقیق شده جوش شیرین با آب ولرم ترکیب می کنند تا هنگام سیخ زدن، گوشت راحت تر منسجم شده و احتمال ترک خوردن کباب کاهش یابد. در هر دو روش، مقدار مصرف اهمیت ویژه دارد و استفاده بیش از حد مجاز می تواند مزه گوشت را تغییر دهد و سلامت غذا را به خطر اندازد.

وا رفتن کباب کوبیده - جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده
جایگزین جوش شیرین در کباب

مقدار جوش شیرین در کباب کوبیده

اگر در صورت شناخت روش های جایگزین جوش شیرین برای کباب کوبیده بازم هم دلتان نمی خواهد ریسک کنید و متعقد هستید که این روش بهترین و مطمئن ترین شیوه برای درست کردن یک کباب کوبیده اصلی ایرانی می باشد پس بهتر است با مقدار لازم جوش شیرین در کباب کوبیده آشنا شوید.

برای هر سیخ استاندارد کباب کوبیده، نصف قاشق چای خوری کافی است. این مقدار از تلخی مزه جلوگیری می کند و در انسجام کافی نقش مؤثری خواهد داشت. افزایش این مقدار نه تنها تاثیر منفی بر طعم کباب دارد، بلکه خطراتی برای بدن به همراه می آورد.

Leave A Reply