ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار ، این ترشی بی نظیره

ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار

اگر تا به حال طعم ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار را امتحان نکرده اید یک تجربه جدید و دوست داشتنی در انتظار شماست. این ترشی یکی از محبوب ترین چاشنی های پاییزی و زمستانی است که خیلی ها آن را در کنار غذاهای خانگی سرو می کنند. درست کردن این ترشی اصلاً سخت نیست و نتیجه ای فوق العاده خوشمزه و متفاوت خواهید داشت. با ما در ادامه ی این مطلب از پیکوسکند برای تهیه این ترشی جذاب همراه باشید.

طرز تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار

  • بادمجان | ۱ کیلوگرم
  • سرکه | ۲ لیوان فرانسوی دسته دار
  • رب انار | ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
  • زرشک | ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته دار
  • سیر | ۱ بوته
  • نمک | ۲ قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان با رب انار به روش ساده

ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار همیشه کنار خورشت ها، آبگوشت یا حتی ساده ترین غذاها یک مزه فوق العاده می شود. می توانید بسته به ذائقه ترشی ملس یا کمی ترش تر درست کنید و آن را با مواد مختلف غنی تر سازید. در این روش مرحله به مرحله شما را با تمام نکته ها آشنا می کنیم تا نتیجه ای رضایت بخش داشته باشید.

مرحله اول: آماده کردن بادمجان ها

در شروع کار برای درست کردن ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار، ابتدا بادمجان ها را کاملاً بشویید تا هیچ آلودگی باقی نماند. سپس کلاهک سبز خود را از بادمجان ها جدا کنید. برای درست کردن ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار نیازی نیست پوست بادمجان ها را بگیرید. هواستان باشد که از بادمجان های قلمی با ظاهر براق استفاده کنید که تخم های زیادی نداشته باشند تا ترشی شما طعم تلخی نگیرد. بادمجان ها پس از شستشو باید خوب خشک شوند تا در طول مدت نگهداری، ترشی کپک نزند و کیفیتش بالا بماند. تقسیم کردن بادمجان به قطعات کوچک تر باعث می شود سرکه و دیگر مواد بهتر جذب شوند.

مرحله دوم: جوشاندن بادمجان ها با سرکه

زمانی که بادمجان ها خشک شدند آنها را به صورت مکعب یا تکه های متوسط خرد کنید. در قابلمه ای مناسب بادمجان های آماده را بریزید و سرکه را به آن اضافه نمایید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید بادمجان همراه با سرکه حدود ده دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.

این مرحله باعث می شود هم طعم سرکه به خورد بادمجان برود و هم بافت بادمجان کمی نرم تر شود. بعد از خاموش کردن شعله باید صبر کنید تا ترکیب بادمجان و سرکه کاملاً خنک گردد. توجه کنید که در این بخش سرکه باید تا روی بادمجان ها را بگیرد.

ترشی مخلوط - ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار
ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار

مرحله سوم: مخلوط کردن مواد باقی مانده

در مرحله سوم از درست کردن ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار وقتی بادمجان ها و سرکه خنک شدند سراغ دیگر مواد می رویم. ابتدا سیرها را پوست بگیرید و رنده کنید یا خیلی ریز خرد کنید تا عطر و طعم بهتری به ترشی بدهد. رب انار را آماده کنید و همراه زرشک و نمک به بادمجان های پخته شده اضافه کنید.

حالا با یک قاشق یا کفگیر همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید تا ترکیب شما کاملاً یکدست شود و طعم رب انار و زرشک در تمام بخش های ترشی پخش گردد. استفاده از زرشک ترشی را تازه تر و خوش رنگ تر می کند و رب انار طعم خوشایند ملسی ایجاد می نماید. نمک هم سبب می شود ماندگاری ترشی بالا برود و از فساد جلوگیری کند.

ترشی بادمجان با رب انار و تمر هندی

گاهی برای درست کردن ترشی بادمجان با رب انار و تمر هندی بعضی ها دوست دارند به جای رب انار، طعمی جدید و خاص به ترشی بادمجان خود بدهند. در این مواقع می توانید از تمر هندی استفاده کنید. کافی ست چند عدد تمر هندی را برداشته، هسته های آن را جدا نموده و به خوبی له کنید تا به شکل پوره درآید.

سپس پوره تمر هندی را همراه با سیر، زرشک و نمک به بادمجان های جوشیده بیفزایید. این افزودنی عطر و مزه ویژه ای به ترشی می بخشد و تعادل بین ترشی، شیرینی و عطر خاصی ایجاد می کند. اگر علاقه به رنگ و لعاب بیشتر دارید می توانید مقداری رب انار هم به ترکیب اضافه نمایید تا ظاهر جذاب تری داشته باشد.

ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار - ترشی بادمجان درسته
ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار

طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای

ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار را به روش های مختلف می توان آماده کرد. یکی از این روش ها، درست کردن ترشی بادمجان تکه ای است. ابتدا بادمجان ها را با پوست شسته و خشکانده، سپس به قطعات دلخواه و نسبتاً درشت تقسیم نمایید. در این مدل باید مراقب باشید بادمجان ها در طول فرآیند جوشاندن و ترکیب با سرکه و رب انار له نشوند و فرم خود را حفظ کنند.

بعد از خنک شدن، زرشک، نمک، سیر و رب انار را به قطعات بادمجان بیافزایید و خوب هم بزنید. سپس کل مواد را درون ظروف شیشه ای مناسب منتقل کنید و درب ظرف ها را محکم ببندید تا هوا وارد نشود. بهتر است ظرف ها را در محیط خنک و دور از تابش نور مستقیم قرار دهید. پس از چند روز طعم مواد به خوبی با هم ترکیب می شود و می توانید از ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار در کنار غذاها لذت ببرید.

نکات طلایی برای تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار

در تمام مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست و رب انار رعایت چند نکته خیلی ساده باعث می شود بهترین نتیجه را بگیرید. همیشه بادمجان های تازه و جوان انتخاب کنید تا طعم تلخی کمتری داشته باشند. برای جلوگیری از کپک زدن ترشی حتما مطمئن شوید که ظرف ها و لوازم کاملاً خشک و تمیز باشند.

همچنین می توانید مقدار نمک و رب انار را به دلخواه و بر اساس ذائقه کم یا زیاد کنید. اگر دوست دارید، سبزیجات معطر مانند نعنا خشک یا ترخون هم می توانید به مواد اضافه کنید تا عطر مخصوصی به ترشی شما بدهد. استفاده از سیر تازه طعم منحصر به فردی به ترشی می بخشد و باعث ماندگاری بیشتر آن خواهد شد.