مربای پوست پسته
آیا تا به حال به این فکر افتاده اید که پوست پسته هم می تواند به اندازه مغز آن کاربردی و ارزشمند باشد؟ مثلا یکی از خوشمزه ترین و خاص ترین راه های استفاده از آن، تهیه مربای پوست پسته است. این مربا با طعمی شیرین آمیخته با مزه تلخی ملایم، انتخابی متفاوت و جذاب برای میز صبحانه یا عصرانه شماست. مربای پوست پسته را می توان هم از پوست تازه و هم از پوست خشک این آجیل پرخاصیت تهیه کرد و در هر دو حالت، نتیجه چیزی به غیر عطر و مزه ای دلنشین نخواهد بود. پس اگر دنبال یک رسپی متفاوت برای درست کردن مربای پوست پسته هستید ادامه این مطلب از پیکوسکند را از دست ندهید.
طرز تهیه مربای پوست پسته
مواد مورد نیاز برای تهیه مربای پوست پسته
برای درست کردن درست کردن مربای پوست پسته لذیذ به مواد زیر نیاز دارید:
- یک کیلوگرم پوست تازه پسته ترجیحاً تازه چیده و سبز رنگ
- یک کیلوگرم شکر سفید
- هل ساییده یا وانیل(بسته به سلیقه شما)
- نصف استکان آبلیمو
- یک فنجان گلاب (اختیاری)
- یک فنجان خلال پسته
طرز تهیه خلال پسته خانگی را در پیکوسکند بخوانید.
مراحل تهیه
برای درست کردن مربای پوست پسته ابتدا باید تلخی طبیعی پوست پسته را از بین ببرید. برای انجام دادن اینکار در مرحله اول پوست ها را خوب بشویید. سپس چهار بار پشت سر هم آنها را در آب جوش بیندازید. هر بار حدود ۲۰ دقیقه بجوشانید و بعد آب را عوض کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که رنگ آب شفاف شود و دیگر خبری از آن تلخی نباشد.
در آخرین بار پس از آبکش کردن، پوست ها را در یک کاسه آب سرد بریزید و بگذارید حدود یک ساعت بمانند تا کاملاً خنک و خوش طعم شوند.
حالا وقت آماده کردن شهد است. شکر را با سه لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی دانه های شکر کامل حل شدند و آب شروع به جوشیدن کرد، گلاب را اضافه کنید تا عطر دل انگیز آن فضای آشپزخانه را پر کند. اجازه بدهید شهد کمی غلیظ شود، بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.
در این فاصله پوست های پسته که یک ساعت در آب سرد بوده اند را آبکش کنید و داخل شهد سرد شده بریزید. حالا ترکیب شهد و پوست پسته را دوباره روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه بدهید دو تا سه ساعت آرام آرام بجوشد تا به غلظت و رنگ دلخواه برسد.
در مرحله پایانی خلال پسته و آبلیمو را اضافه کنید. بعد از سه تا چهار جوش کوتاه، شعله را خاموش نموده و صبر کنید مربا خنک شود. حالا آن را در شیشه های تمیز و خشک بریزید و با افتخار روی قفسه آشپزخانه تان بگذارید؛ مربایی که طعم و عطرش درست مثل یک هدیه خاص از دل طبیعت است.
مربای پوست پسته خشک

مربای پوست پسته
مربای پوست پسته تنها یک خوراکی خوش طعم نیست بلکه گنجینه ای از ارزش غذایی هم به حساب می آید. زیرا این مربا سهم قابل توجهی از ویتامین ها، مواد معدنی و املاح مورد نیاز بدن را تأمین می کند. از این رو می تواند نقش مهمی در پیشگیری و حتی کمک به درمان برخی بیماری ها داشته باشد.
همانطور که در مطلب بالا هم به آن اشاره شد این مربای لذیذ به دو روش درست می شود که یکی از روش های آن طرز تهیه مربای پوست پسته خشک می باشد. در ادامه شما را قدم به قدم با طرز تهیه و فواید بی نظیر آن آشنا می کنیم.
مواد لازم برای تهیه مربای پوست پسته خشک
- پوست خشک پسته: نیم کیلو
- شکر سفید: یک کیلوگرم
- هل ساییده یا وانیل: یک قاشق چایخوری سرصاف
- آبلیمو تازه: نصف استکان
- آب: ۳ تا ۴ لیوان
- خلال پسته: ۱۵۰ گرم
طرز تهیه
برای درست کردن مربای پوست پسته خشک ابتدا پوست پسته ها را با دقت تمیز کنید و خوب بشویید تا آماده پخت شوند. سپس آن ها را دو تا سه بار در آب در حال جوش بجوشانید. این مرحله هم باعث نرم شدن پوست ها می شود و هم تلخی طبیعی شان را می گیرد.
بعد از جوشاندن پوست ها را در یک کاسه آب سرد بریزید و حدود ۵ ساعت زمان بدهید تا کاملاً خنک شوند. فراموش نکنید طی این مدت چند بار آب را عوض کنید تا شادابی و تازگی پوست ها حفظ شود.
حالا قابلمه ای بردارید و شکر و آب را داخلش بریزید. روی حرارت بگذارید تا به نقطه جوش برسد. به محض جوشیدن، پوست های پسته را داخل شربت بریزید و اجازه دهید چند قل بخورد تا شربت، قوام پیدا کند و رنگ و عطر پسته ها با آن درآمیزد.
در آخرین لحظات پخت آبلیمو تازه، گلاب، خلال پسته و کمی وانیل را اضافه کنید. چند بار آرام با قاشق چوبی هم بزنید تا مواد یکدست شوند. سپس شعله را خاموش کنید. صبر نمایید مربا خنک شود و بعد آن را در شیشه های تمیز و خشک بریزید.
حالا شما یک شیشه مربای پوست پسته خانگی در اختیار دارید؛ خوش طعم، معطر و آماده برای آن صبحانه ها و عصرانه های خاص.

مربای پوست پسته
خواص مربای پوست پسته
شاید برایتان جالب باشد که پوست تازه پسته علاوه بر طعم خاص و رنگ سبز دلربایش یک منبع غنی از خواص درمانی و تغذیه ای است. بد نیست بدانید مربای پوست پسته طبیعتی سرد و خشک دارد و در طب سنتی، به ویژه برای کسانی که با سردی معده درگیرند بسیار توصیه شده است. این مربای خوش عطر علاوه بر اینکه یک همراه عالی برای میز صبحانه می باشد می تواند به تقویت مغز، کبد، معده و حتی سلامت مادران باردار کمک کند. در ادامه بیشتر در مورد خواص این مربا صحبت می کنیم:
- بهبود زخم های دهان و تقویت لثه ها
- کاهش دل پیچه و تسکین معده درد
- دم کرده آن، آرام بخش استفراغ و سکسکه
- کمک به درمان اسهال
- از بین بردن بوی نامطبوع دهان
- تسکین حالت تهوع
- تقویت مو، افزایش رشد و کاهش ریزش مو
در آخر لازم به ذکر است که مربای پوست پسته به دلیل کالری بالا، منبعی مناسب برای کسانی است که دچار کاهش وزن شده اند. همچنین برای کودکانی که در دوران رشد قرار دارند بهترین منبع تغذیه به شمار می اید.




