مربای توت فرنگی کم شکر
اگر به دنبال یک دستور پخت ساده و خانگی برای درست کردن مربای توت فرنگی کم شکر هستید این مطلب مخصوص شما است. مربای توت فرنگی کم شکر یکی از خوشمزه ترین گزینه ها برای ساختن یک صبحانه لذیذ و متفاوت است. این مربا نه تنها طعم دلپذیری دارد، بلکه با میزان قند پایین تر برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت می دهند انتخاب مناسبی است. اگر دوست دارید طرز تهیه این مربای خوش رنگ و سالم را یاد بگیرید با پیکوسکند همراه باشید تا دستور تهیه ساده اما حرفه ای آن را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه مربای توت فرنگی کم شکر
مواد موردنیاز برای مربای توت فرنگی کم شکر
- توت فرنگی ۱ کیلوگرم
- شکر ۱ لیوان
- نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری
- آب ۳ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربای توت فرنگی کم شکر
مرحله اول: روش شستن توت فرنگی و خشک کردن آن
در مرحله اول از طرز تهیه مربای توت فرنگی کم شکر بهتر است ابتدا توت فرنگی ها را با آب خنک شسته و کاملا تمیز کنید. بعد آن ها را داخل مقداری آب قرار داده و دوباره با کمی نمک به آرامی بشویید تا همه باقیمانده آلودگی های آن ها از بین برود. پس از اطمینان از اطمینان از تمیز شدن توت فرنگی ها، برگ و شاخه های سبز روی آن ها را جدا کنید. حالا توت فرنگی ها را با چاقوی تیز خرد کرده یا به قطعات ریز تقسیم کنید. این کار باعث می شود که مربا بافت یکدست تری داشته باشد و سریع تر بپزد.
مرحله دوم: افزودن شکر و آبلیمو
در این مرحله از درست کردن مربای توت فرنگی کم شکر، پس از خرد شدن توت فرنگی ها، همه آن ها را در یک ظرف بزرگ بریزید. بعد شکر و آبلیمو را به میزان تعیین شده روی توت فرنگی ها اضافه کنید. بهتر است شکر را در چند لایه بپاشید تا بهتر میان میوه ها پخش شود.(یک لایه از توت فرنگی ها و یک لایه شکر اضافه کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید تا شکر و توت فرنگی ها تمام شوند).
از آنجایی که این مربا کم شکر بوده پس نیازی به اضافه کردن حجم زیادی از شکر نیست. بعد از انجام اینکار، برای طعم دهی بهتر به مربا و همچنین غلیظ تر شدن آن نوبت به اضافه کردن آبلیمو می رسد. این کار به جلوگیری از شکرک زدن مربا کمک می کند. پس از افزودن مواد، ظرف را چند مرتبه تکان دهید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.
مرحله سوم: استراحت دادن توت فرنگی و شکر
در مرحله سوم، ترکیب آماده شده را در یک کاسه درب دار ریخته و به مدت بیست و چهار ساعت داخل یخچال بگذارید. این کار کمک می کند تا توت فرنگی ها آب بیندازند و تمام طعم ها به خورد هم بروند. اگر پس از این مدت، مقدار آب کافی نبود یا توت فرنگی ها همچنان خشک بودند، نصف لیوان آب به آن اضافه کنید تا همه ترکیبات به شکل بهتری با هم مخلوط شوند.

مرحله چهارم تهیه مربا توت فرنگی : پختن توت فرنگی ها
کاسه حاوی توت فرنگی و شکر را روی شعله متوسط قرار دهید و اجازه دهید شکر به خوبی حل شود و میوه ها شروع به پختن کنند. مربا را برای حدود ده دقیقه بجوشانید تا هم طعم میوه بیشتر خودش را نشان دهد و هم شکر کاملاً حل شود. هر زمان که کف سفید روی مربا ایجاد شد، با کمک یک کفگیر آن را بردارید تا مربایتان شفاف و خوش رنگ شود.
مرحله پنجم: افزودن نشاسته و غلیظ شدن مربا
در یک لیوان کوچک، نشاسته ذرت و سه قاشق آب را خوب با هم مخلوط کنید تا هیچ گلوله ای باقی نماند. حالا این مخلوط را آهسته به مربا اضافه کنید و مربا را مدام هم بزنید. این کار کمک می کند تا شربت مربا رقیق نماند و قوام خوبی پیدا کند. وقتی متوجه شدید مایه مربا غلیظ شده، شعله اجاق را خاموش کنید.
مرحله ششم: تست غلظت شیره
برای اینکه مطمئن شوید مربا به مقدار مناسب غلیظ شده، یک لیوان آب یخ آماده کنید و چند قطره از شیره مربا را داخل آن بریزید. اگر شیره به شکل قطره ای در ته لیوان ته نشین شد یعنی به قوام لازم رسیده است. همچنین می توانید کمی شربت مربا را بین دو سر انگشت قرار دهید. اگر حالت کشسان و چسبندگی داشت، نشان دهنده آماده بودن مرباست.
مرحله هفتم: سرد کردن و ریختن در شیشه
مربای توت فرنگی کم شکر شما اکنون آماده است اما باید قبل از اینکه آن را داخل شیشه بریزید، بگذارید چند دقیقه کنار بماند تا از حرارت بیفتد. برای نگهداری بهتر و ماندگاری طولانی تر مربا، شیشه مورد نظرتان را تمیز و خشک آماده کنید. سپس مربای ولرم را داخل شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید. در نظر داشته باشید که بهترین محل برای نگهداری، یخچال است تا مربا طراوت و تازگی خود را حفظ کند.
طرز تهیه مربای توت فرنگی خرد شده

مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی خرد شده
- توت فرنگی ۶۰۰ گرم
- شکر ۴۰۰ گرم
- آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه
مرحله اول
برای درست کردن مربای توت فرنگی کم شکر و خرد شده باید توت فرنگی ها را ابتدا به خوبی بشویید. بعد آن ها را چند بار در آبکش بریزید و زیر آب سرد قرار دهید تا از هرگونه خاک و آلودگی کاملا تمیز شوند. در نظر داشته باشید که اگر از توت فرنگی های غیرارگانیک برای درست کردن مربای توت فرنگی خرد شده استفاده می کنید، بهتر است یک بار آن ها را به مدت چند دقیقه در محلول آب و سرکه با کمی جوش شیرین قرار دهید. این کار باعث می شود تمامی سموم و مواد شیمیایی روی میوه هایتان کاملا از بین روند. در پایان، آبکشی نهایی را انجام دهید و اجازه دهید توت فرنگی ها روی حوله آشپزخانه کاملا خشک شوند. سپس برگ ها را جدا کرده و با چاقو به سایز دلخواه خرد کنید.
مرحله دوم
اکنون توت فرنگی های خرد شده را در قابلمه بریزید. میزان شکر و آبلیمو را طبق دستور به آن ها اضافه نموده و مواد را به آرامی مخلوط کنید. بعد از آن قابلمه را روی حرارت ملایم تا متوسط قرار دهید تا توت فرنگی ها به مرور آب بیندازند و نرم شوند. در این مرحله هواستان باشد که حتماً هر چند دقیقه یک بار مواد را آرام هم بزنید تا مواد ته نگیرد. همچنین روند پخت مربا باید تا جایی ادامه داشته باشد که شیره به میزان مطلوبی غلیظ شود. پس از چهل تا پنجاه دقیقه، مربا را از روی شعله بردارید و در دمای محیط بگذارید تا خنک شود.
طرز تهیه مربای توت فرنگی خوشرنگ
- در مرحله اول از طرز تهیه مربای خوشرنگ، پس از شستشو و پاک کردن توت فرنگی ها، نیمی از شکر را روی یک دسته از توت ها بریزید. سپس باقی مانده توت فرنگی ها و شکر را لایه لایه اضافه کنید. این کار کمک می کند توت ها به خوبی آب بیندازند. در این مرحله ابتدایی بایستی ترکیب را حداقل دوازده ساعت در یخچال قرار دهید تا توت فرنگی ها کاملاً نرم و آماده پخت شوند.
- پس از گذشت زمان لازم، قابلمه را روی حرارت کم بگذارید و اجازه دهید مواد به آرامی بجوشند. در طول پخت، کف ایجاد شده روی مربا را با قاشق بردارید تا مربا شفاف بماند و رنگ زیبایی داشته باشد. بعد از نرم شدن میوه ها و قوام آمدن شیره، آبلیمو را اضافه کنید و پس از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید. حالا مربای خوشرنگ و خوش طعم شما آماده است.




