طرز تهیه شربت شاه توت
اگر به دنبال یک دستور ساده و خانگی برای طرز تهیه شربت شاه توت هستید این مطلب از پیکوسکند مخصوص شما است. شربت شاه توت یکی از نوشیدنی های خوش طعم و رنگ تابستان است که با طعم بی نظیرش برای روزهای گرم سال فوق العاده دلچسب به نظر می رسد. طرز تهیه شربت شاه توت به روش خانگی فرصت خوبی برای لذت بردن از طعم طبیعی شاه توت و خلق یک نوشیدنی سالم و خانگی است که می تواند سفره را رنگین و دل همه اعضای خانواده را شاد تر کند.
طرز تهیه شربت شاه توت
مواد لازم برای طرز تهیه شربت شاه توت
- شاه توت تازه ۲ کیلوگرم
- شکر سفید ۲ کیلوگرم
- آب ۲ لیتر
- آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شربت زردآلو را در پیکوسکند بخوانید.
مراحل تهیه
شستن شاه توت
ابتدای کار در طرز تهیه شربت شاه توت باید شاه توت های رسیده و سالم را آماده کنید. سپس آن ها را داخل یک آبکش قرار دهید و چند بار با آب خنک بشویید تا هر گونه گرد و خاک از سطح میوه جدا شود. هواستان باشد که شاه توت ها را به آرامی بشویید تا فرم و بافت طبیعی آن ها آسیب نبیند.
زیرا نحوه تمیز کردن آرام و ملایم با این میوه حساس باعث می شود هنگام پخت، شربت شاه توت رنگ و بافت خوبی به دست آورد و تمام طعم میوه حفظ شود. اگر شاه توت ها بیش از اندازه له شوند ممکن است شربت زیادی تیره و گل آلود شود. پس شستن اصولی در آغاز طرز تهیه شربت شاه توت اهمیت دارد.
ترکیب کردن شاه توت با شکر و آب
در این مرحله از طرز تهیه شربت شاه توت باید شاه توت ها را داخل یک قابلمه مناسب بریزید. اندازه قابلمه باید طوری باشد که شاه توت ها و سایر مواد به راحتی جای بگیرند تا موقع پختن شربت سرریز نشود. بعد، شکر را به صورت یکنواخت روی شاه توت ها پخش کنید و آب را هم به مواد اضافه کنید.
شعله گاز را با دمای متوسط روشن کنید و بگذارید ترکیب آرام آرام به جوش بیاید. دانه های شکر خیلی زود شروع به حل شدن می کنند و رنگ شاه توت وارد آب می شود. گرفتن کف روی سطح شربت با یک قاشق، باعث می شود شربت در نهایت شفافتر و زیباتر به نظر برسد. در این بخش از طرز تهیه شربت شاه توت هر چند دقیقه یک بار مواد را به آرامی مخلوط کنید تا شکر کاملا حل شود و مخلوط یکنواخت گردد.

طرز تهیه شربت شاه توت
قوام آمدن شربت
پس از جوشیدن مواد و زمانیکه دیگر اثری از دانه های شکر دیده نمی شود، شعله را کم کنید. حالا آب لیمو را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا عطر و مزه ای تازه به شربت شاه توت شما ببخشد. در این مرحله باید اجازه دهید ترکیب برای مدت بیشتری روی حرارت ملایم بماند تا آب اضافی تبخیر شده و غلظت شربت به میزان دلخواه شما برسد. گاهی مواد را به آرامی هم بزنید تا ته نگیرد.
زمانی که به نظرتان شربت شاه توت کمی غلیظ شد و رنگ دیگری به خود گرفت، زمان آن رسیده که قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید شربت خنک شود.
صاف کردن شربت شاه توت
در این مرحله از طرز تهیه شربت شاه توت باید شربت آماده شده را صاف کنید تا تخم و بافت درشت میوه جدا شود. برای این کار می توانید از صافی یا پارچه نخی تمیز کمک بگیرید. کافی است شربت را به آرامی داخل صافی بریزید تا آب خالص و زلال شربت در ظرف دیگری جمع شود.
شیشه ها یا بطری هایی که برای ریختن شربت انتخاب کرده اید، باید کاملا خشک و پاکیزه باشند تا شربت مدت بیشتری تازه بماند. باقیمانده شاه توت های صاف شده را می شود برای تهیه مارمالاد یا پخت کیک های مخصوص به کار برد. اکنون شربت شاه توت حاضر است و می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه شربت شاه توت
طرز تهیه شربت شاه توت سیاه
شربت توت سیاه نیز یکی از نوشیدنی های سنتی ایرانی است که برای رفع تشنگی و لذت بردن از طعم خاص توت سیاه پیشنهاد می شود. این شربت هم شباهت زیادی با شربت شاه توت دارد و درست کردنش در خانه کار پیچیده ای نیست.
مواد لازم برای طرز تهیه شربت توت سیاه
- توت سیاه ۱ کیلوگرم
- شکر ۱ کیلوگرم
- آب ۲ لیوان
مرحله اول
برای طرز تهیه شربت شاه توت سیاه ابتدا باید توت های سیاه را از نظر کیفیت بررسی کنید و میوه های آسیب دیده را جدا نمایید. آن ها را به دقت با آب سرد بشویید تا کاملا تمیز شوند. توت های شسته شده را داخل قابلمه بزرگی بریزید.
سپس شکر را لابه لای توت ها پخش کنید تا طعم و شیرینی به طور یکنواخت جذب همه میوه ها شود. اکنون قابلمه را به مدت یک شب یا حداقل شش ساعت در یخچال قرار دهید تا ترکیب توت و شکر طعم بگیرد.
مرحله دوم
بعد از گذشت چند ساعت قابلمه را از یخچال خارج کنید. به میزان لازم آب روی ترکیب بریزید و قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید. هم زدن مداوم شربت باعث می شود شکر بهتر حل شود و رنگ توت ها وارد آب شود. خیلی زود متوجه می شوید که عطر و رنگ توت ها به نوشیدنی منتقل می شود. دقت کنید که مخلوط بیش از حد بجوشد زیرا در این صورت شربت خیلی غلیظ می شود.

طرز تهیه شربت شاه توت
مرحله سوم
در این مرحله پس از شروع جوشیدن شربت، کف هایی روی مواد ایجاد می شوند که باید آن ها را با دقت جمع کنید. این کار باعث می شود شربت توت سیاه در نهایت شفاف و خوشرنگ باشد. هنگامی که دیگر کف روی مواد باقی نماند، شربت آماده غلیظ شدن است و می توانید اجازه دهید مواد کمی بجوشد تا به میزان دلخواه غلیظ شود. مراقب باشید شربت ته نگیرد.
مرحله چهارم
زمانی که احساس کردید شربت به قوام کافی رسیده قابلمه را از روی شعله بردارید. بلافاصله درب قابلمه را بگذارید. این کار کمک می کند بخار داخل قابلمه روی کناره ها بنشیند و بعداً شکرک نزد. حالا لازم است شربت کمی خنک شود تا برای ریختن در بطری آماده باشد.
مرحله پنجم
وقتی شربت شاه توت به دمای محیط رسید آن را از صافی عبور دهید تا مایع یکدست و زلال به دست بیاید. شربت را در بطری شیشه ای بریزید و محکم در آن را ببندید تا تازه باقی بماند. بهتر است شربت را در یخچال قرار دهید و هربار برای مصرف یک پنجم لیوان را با شربت پر کنید و روی آن آب سرد بریزید. این شربت برای پذیرایی از مهمان ها یا نوشیدن در روزهای گرم تابستان انتخاب فوق العاده ای است.




