تهیه رشته خوشکار گیلانی
اگر به دنبال ساده ترین دستور پخت و طرز تهیه رشته خوشکار هستید پیشنهاد می کنیم این مطلب ما را مطالعه نمایید. رشته خوشکار از جمله شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که ریشه آن به شهر گیلان برمی گردد. این شیرینی با طعم لذیذ و بافت ترد خود در مهمانی ها و دورهمی ها جایگاه ویژه ای دارد. شما می توانید رشته خوشکار را به صورت نیمه آماده تهیه کرده و هر زمان که مایل بودید آن را سرخ کنید. در این مقاله از پیکوسکند به آموزش گام به گام تهیه رشته خوشکار می پردازیم.
طرز تهیه رشته خوشکار
مواد لازم رشته خوشکار
- آرد گندم 1 لیوان
- آرد برنج 2 لیوان
- آب 3 لیوان
- پودر قند 4 قاشق غذاخوری
- پودر گردو 5 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
- پودر هل نصف قاشق چای خوری
آموزش تهیه شیرینی ملکه بادام خانگی را در پیکوسکند بخوانید.
مراحل طرز تهیه رشته خوشکار
مرحله اول
برای طرز تهیه رشته خوشکار، ابتدا آرد برنج و آرد گندم را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که ترکیبی یکنواخت ایجاد شود. سپس آب را به آرامی به مخلوط اضافه کنید و با استفاده از همزن دستی یا همزن برقی با دور کم، مواد را هم بزنید. هدف این است که مایه به غلظت دوغ برسد و کاملاً یکدست شود. مایه به دست آمده را برای دقایقی کنار بگذارید تا کمی استراحت کند.
مرحله دوم
در مرحله دوم از طرز تهیه رشته خوشکار شما به یک قیف نیاز دارید. اگر قیف معمولی در دسترس ندارید، نگران نباشید. یک بطری آب معدنی را بردارید و درب آن را با یک میخ داغ سوراخ کنید. در هر سوراخ، نی نوشابه ای که برش داده اید را قرار دهید. این قیف ساده به شما کمک می کند تا رشته ها را به شکل منظم و یکنواخت آماده کنید. اطمینان حاصل کنید که سوراخ ها به تعداد و با اندازه مناسب ایجاد شده اند.
مرحله سوم
اکنون که قیف را آماده کرده اید، مایه رشته خوشکار را داخل بطری بریزید. سپس یک تابه مناسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و با مقدار بسیار کمی روغن آن را چرب کنید. باتوجه به اینکه حرارت تابه مناسب باشد، رشته ها بهتر می پزند. حالا با احتیاط مقداری از مایه را با قیف روی تابه بریزید. سعی کنید رشته ها را به صورت موازی و با سرعت زیاد بچرخانید تا فشرده نشوند و حرارت مناسب به آن ها برسد.
مرحله چهارم
در این مرحله از طرز تهیه رشته خوشکار، اجازه دهید رشته های خوشکار برای چند ثانیه روی تابه بپزند تا خودشان را بگیرند. وقتی که سرخ شدند و کمی تغییر رنگ دادند، به آرامی رشته ها را جمع کنید و روی یک دستمال تمیز بگذارید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود. این مرحله حائز اهمیت است که رشته ها کاملاً گرم و ترد باقی بمانند. به همین ترتیب، تمامی مایه را به شکل رشته خوشکار تهیه کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم
در مرحله پنجم از طرز تهیه رشته خوشکار برای درست کردن مواد میانی شیرینی ترکیباتی از پودر قند، پودر دارچین، پودر هل و پودر گردو را با هم مخلوط کنید. این ترکیبات طعم خوشمزه ای به رشته خوشکار شما می دهند. حالا هر رشته را از دو طرف تا کنید و مقداری از مخلوط مواد را داخل آن قرار دهید. سپس خمیر را به آرامی ببندید و انتهای آن را با کمی آب مرطوب کنید تا از هم جدا نشود. این کار به زیباتر شدن و ماندگاری شیرینی کمک می کند.

تهیه رشته خوشکار گیلانی
مرحله ششم
برای سرخ کردن رشته های خوشکار، یک تابه مناسب را بردارید و مقداری روغن درون آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد، رشته های خوشکار را به آرامی درون روغن قرار دهید و اجازه دهید تا طلایی و ترد شوند. وقتی که هر دو طرف آن ها خوب سرخ شد، با احتیاط آن ها را خارج کنید و درون شربت قرار دهید. شربت باید گرم باشد تا شیرینی ها بهتر طعم بگیرند. این کار باعث خوشFlavor شدن شیرینی شما می شود.
مرحله هفتم
در مرحله پایانی از طرز تهیه رشته خوشکار، بعد از گذشت دو دقیقه، رشته خوشکارها را بر روی توری فلزی قرار دهید تا شربت اضافی شان خارج شود. اگر مایلید که شیرینی ها کمتر خیس و شیرین شوند، می توانید با یک قلمو، به آرامی شربت بار را روی آن ها بمالید. در آخر شیرینی های خوشکار را در ظرف سرو قرار دهید و با مقداری خلال پسته تزئین کنید. این دسر خوشمزه آماده است و شما می توانید آن را با نوشیدنی مورد علاقه تان نوش جان کنید. از طعم فوق العاده این شیرینی لذت ببرید.
طرز تهیه رشته خوشکار با آرد برنج و آرد گندم
همانطور که گفته شد رشته خوشکار یکی از شیرینی های اصیل و سنتی گیلانی است که همیشه طعم خاص و دلپذیر آن هر کسی را به خود مجذوب می کند. طرز تهیه رشته خوشکار به روش خانگی به شما این امکان را می دهد که در مهمانی ها و دورهمی ها، طعم تازه و گرم این دسر ویژه را تجربه کنید.
پیش از هر چیزی بد نیست بدانید مواد اصلی رشته خوشکار آرد برنج و آرد گندم است که با هم ترکیب می شوند و رشته هایی لطیف و ترد برای شما فراهم می آورند. پس اگر می خواهید در خانه خود این شیرینی محبوب را درست کنید، با دقت مراحل زیر را دنبال نمایید.
مواد لازم برای تهیه رشته خوشکار
- آرد برنج
- آرد گندم
- آب
- گردو
- شکر
- دارچین
- هل
- روغن
- شربت
مراحل تهیه
مرحله اول: آماده سازی مایه با آرد برنج و گندم
در مرحله اول از طرز تهیه رشته خوشکار با آرد برنج و گندم، ابتدا باید آرد برنج را با آرد گندم در یک کاسه بزرگ بریزید و هر دو را با هم به خوبی ترکیب کنید تا رنگ و بافت آردها کاملاً یکی شود. سپس آب را به آرامی بر روی این ترکیب اضافه کنید و با یک قاشق یا همزن دستی آن را هم بزنید تا هیچ گلوله ای باقی نماند و مایه کاملاً صاف و یکدست شود. بهتر است چند دقیقه مایه را کنار بگذارید تا آردها به خوبی در آب حل شوند و کشش مناسبی پیدا کنند. وقتی مایه شما روان و کمی غلیظ شد آماده پخت رشته هستید.
مرحله دوم: شکل دهی به رشته روی سینی یا تابه
در این مرحله از طرز تهیه رشته خوشکار یک قیف پایه کوتاه یا بطری پلاستیکی با در کوچک انتخاب کنید تا بتوانید مایه آماده شده را به شکل خطوط باریک و منظمی روی تابه بریزید. شما با حرکت دایره ای و یکنواخت مایه را روی تابه می ریزید تا رشته ها به هم برخورد نکنند و کاملاً جدا از هم شکل بگیرند. دقت کنید ضخامت هر رشته باید کم باشد تا در زمان سرخ شدن کاملاً ترد و سبک شود. این مرحله نیاز به تمرکز و سرعت عمل دارد تا رشته ها به خوبی شکل بگیرند و خشک نشوند.

تهیه رشته خوشکار گیلانی
مرحله سوم: پخت رشته های خوشکار تا زمان ترد شدن
حال تابه را کمی چرب کنید و اجازه دهید تا گرم شود اما مراقب باشید روغن خیلی داغ نشود که رشته ها بسوزند. حالا با قیف یا بطری رشته های تهیه شده را با فاصله کافی بر روی سطح تابه بریزید. رشته ها باید ظرف مدت کوتاهی خودشان را بگیرند و کمی طلایی شوند. چند ثانیه صبر کنید تا هر طرف رشته کمی برشته و ترد شود. سپس آن ها را آرام از تابه بردارید و روی یک پارچه تمیز یا دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
مرحله چهارم: آماده سازی مواد میانی با گردو و شکر
برای تهیه مواد میانی، گردوی خردشده را با شکر و کمی دارچین و هل مخلوط کنید تا طعم دلپذیری به رشته ها بدهد. هر کدام از رشته ها را روی سطح صاف باز کنید و مقداری از این مواد معطر و شیرین را در وسط رشته بریزید. سپس هر طرف رشته را روی هم بیاورید و با دست اندکی فشار دهید تا قسمت میانی فشرده و بسته شود و مواد از آن بیرون نزند. این کار را برای تمام رشته ها انجام دهید.
مرحله پنجم: سرخ کردن نهایی خوشکار در روغن
در این قسمت یک تابه عمیق بردارید و مقدار مناسبی روغن درون آن بریزید تا برای سرخ کردن آماده شود. رشته های پر شده با مواد را به آرامی در روغن داغ بیندازید و اجازه دهید تا هر طرف آن ها طلایی و خوش رنگ گردد. زمانی که احساس کردید هر طرف کامل سرخ شد آن ها را از روغن خارج کنید و دوباره روی توری یا دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافه اش گرفته شود و ظاهر ترد و زیبا پیدا کند.
مرحله ششم: آماده کردن شربت و سرو
در مرحله پایانی از طرز تهیه رشته خوشکار، برای درست کردن شربت باید آب و شکر را با هم بجوشانید و کمی گلاب و هل به آن اضافه کنید تا عطر خوشی پیدا کند. وقتی شیرینی ها را از روغن برداشتید و هنوز گرم هستند آن ها را در شربت قرار دهید و با قاشق شربت را روی سطح رشته ها بریزید. چند ثانیه در شربت بمانند تا کاملاً از شیره پر شوند و سپس در ظرف ویژه سرو بچینید. روی آن ها را با مغز پسته یا خلال بادام تزئین کنید تا جلوه زیباتری پیدا کند.




